Üye Ol Giriş Yap
BLOG - Çocuklarımıza İngilizceyi neden öğretemiyoruz?

Çocuklarımıza İngilizceyi neden öğretemiyoruz?


Dil edinmek eğlencelidir.

Özlem Demirel - 5 ay önce 30

Günümüzde bir çok anne baba çocuğunun ingilizce öğrenmesini istemektedir peki neden çocuklarımız yıllarca ingilizce görmelerine rağmen bu dili kullanamıyorlar?

Sevgili anne babalar artık bu konuya bir çözüm bulmak adına 3 yıl önce özel derslere başladım derslerimde üniversitede öğrendiğim yenilikçi dil öğrenme yöntemlerini kullanarak çocuklara dil edindirmeye başladım ve bu süreçte fark ettim ki aslında ingilizce öğretmek zor değil öğretmen olarak  yapmam gereken şey ingilizce bir ders değil bir dildir mantığını öğrenciye kazandırmak derslerimde öğrencilerimle ingilizce edinimini eğlenceli ve kolay hale getirdim. Nasıl mı buyrun okuyun...

1. İlk olarak öğrenciye temelden başlayarak bir eğitim vermeye odaklandım (eksikliklerini gidermek amacıyla)

2. Derslerimde bolca materyal kullandım öğrencinin dokunarak yaparak yaşayarak öğrenmesini amaçladım ve derse öğrenciyi katarak yani süreçte aktif olarak dili kullanmasını sağladım.

3. Derslerimi şarkı ve oyunlarla destekledim çünkü bir çocuk eğlenmezse yani sıkılırsa öğrenemiyor bu yüzden hedefim oyun veya etkinlik içinde öğrenmesini sağlamak oldu.

4.. Öğrencilerime ders sonu ödev verirken günlük yaşamda ingilizceyi kullanabileceği ses kaydı veya video çekme görevleri verdim bu sayede öğrettiklerimi uyguladı , telaffuz etti ve yaparak öğrendi.

5. Son olarak tüm derslerimde ingilizcede temel beceri olan writing speaking listening ve reading çalışmalarını ders içine entegre ettim ve eş zamanlı tüm becerilerinin gelişmesini sağladım.

Bu şekilde dil edininimini (özellikle 5-12 yaş arasında dil öğrenimine en açık olunan zamanda ) eğlenceli bir süreç haline dönüştürme yolunda çabalıyorum ve öğrencilerime faydalı olduğumu sınuna kadar hissediyorum bu da bana yetiyor.

Sevgiyle kalın...

Özlem Öğretmen

 


WhatsApp ile Ulaşın

Çerez Uyarısı
dersveral.com, web sitesinin düzgün çalışması ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için çerezler kullanır.